Du modtager denne nyhedsmail, fordi du er medlem af Gymnasieskolernes Musiklærerforening Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
         
     

Kære medlemmer

 Dette er vores første nyhedsbrev som forperson og næstforperson for vores forening. Vi påtager os ydmygt opgaven og vil gøre vores bedste for at leve op til ansvaret. I kan se konstitueringen af bestyrelsesposter på gymmus.dk
 
Stor tak til Lars
Lars Bach Hansen har valgt at gå af som formand, fordi han skal være pædagogisk leder ved Esbjerg Gymnasium. Heldigvis vil Lars gerne fortsætte i bestyrelsen som sekretær. Vi vil gerne takke Lars for en imponerende arbejdsindsats i bestyrelsen, for gode idéer, godt humør og godt lederskab.
 
Fremtiden
Vores fags fremtid ligger os meget på sinde i bestyrelsen, og vi har for nyligt deltaget i ministeriets konference Fagligt Forum, som også fungerer som et rådgivende netværk for vores fagkonsulent, Thomas Hammer. Lasse Schmidt Nielsen, Sven Garbo og Martin Guldberg fra AU er de øvrige medlemmer af Fagligt Forum. Derudover har vi været til møde i PS - Pædagogisk Samarbejdsudvalg (et fællesmøde for de faglige foreninger faciliteret af GL). På PS-mødet udtrykte mange faglige foreninger deres utilfredshed med grundforløbet, som de gerne ser afskaffet. Indførelsen af grundforløbet har ført til flere musik A-elever på landsplan (i Holgersen og Holsts rapport: “Musikfaget i undervisning og uddannelse, status og perspektiv 2020” kan man se, at især studieretningen musik-engelsk er gået frem efter 2017-reformen). De strukturelle og læringsmæssige udfordringer i grundforløbet er åbenlyse - vi tænker dog, at musiklærerforeningen skal arbejde for en synliggørelse af fordelene ved grundforløbet. På Ungdommens Folkemøde i september oplevede Sebastian ved en omvendt paneldebat mellem politiske uddannelsesordførere og elever, at eleverne var glade for at prøve studieretningerne inden et bindende valg. Flere elever udtrykte, at de havde valgt anderledes, end de troede inden studiestart, og at de var glade for at kende flere elever på gymnasiet qua grundforløbsklasserne. Vi skal slå på tromme, når de politiske forhandlinger om en revision af grundforløbet snart starter.
 
Gnist
For at videreføre Lars Bach Hansens Gnist (samarbejde mellem pædagogiske uddannelser og gymnasieskolen) deltager vi i december i konferencen den magiske musikmaskine på SDU, hvor vi fokuserer på det gode børne- og ungeliv med musik på tværs af institutioner og uddannelser.
 
Fra Sebastians hverdag
Vi har netop opført musicalen Beauty And The Beast på Nærum Gymnasium. I den forbindelse er det min oplevelse, at vores elever er mindre tilbøjelige til at melde sig til musical, end vi har oplevet før. Vi ser dette som en mulig konsekvens af coronanedlukningerne, fordi en del elever ikke er trygge ved at performe foran andre. Heldigvis blev forestillingerne vellykkede - trods flere hovedbrud, og vi håber, at vi derved har et fundament at bygge videre på. Eleverne vokser, når først de får oplevelsen af, at det ikke er så farligt optræde foran andre.
 
Kurser
På kursusfronten kommer New Orleans kurset endelig af sted til februar, og vi hører, at forkurset er var særdeles festligt. Der er musescore med Petur Birgir Petersen og Rune Bech Lauesen i januar, og så kommer der virtuelle skriftlighedskurser i marts med Thomas Hammer, Merete Wendler og Erik Berg Olsen, som I snart kan tilmelde jer gratis. Sidst men ikke mindst starter bestyrelsen på at arrangere et internatkursus til oktober 2022 a la de tidligere Ry/Brandbjerg-kurser.
 
Globale kompetencer
Globale kompetencer er ministeriets fokusområde. At arbejde med globale kulturers musik er jo ikke nyt for os. Til gengæld lægger konferenceoplæggene ved Fagligt Forum op til, at vi beskæftiger os med problemstillinger som bæredygtighed og klima i fagene. Vi forestiller os, at bæredygtighed og klima kommer til at spille en større og større rolle for aktører inden for musiklivet og musikundervisningen, og det kunne være spændende med forløb og idéer (fx SRP) til hæve den globale bevidsthed også i musikfaget. Musik redder kloden:-)
 
Fagdidaktik i musik
Vores pædagogikumkandidater har været på fagdidaktik i musik. Sebastian hører fra Nærum Gymnasiums kandidat, Freyja Trap Vosborg, at fagdidaktik er særdeles lærerigt med rigtig gode undervisere og givtig faglig sparring med de øvrige pædagogikumkandidater. Dog er der forholdsvis få kandidater med musik. Antallet af pædagogikumkandidater er et felt, vi skal holde øje med (et begrænset antal pædagogikumkandidater er vist generelt for sektoren).
 
Vi håber, I trives på skolerne og får musikalske oplevelser sammen med jeres elever:-)
 
Ida Bruun Clausen (næstforperson) og Sebastian Strabo Svendsen (forperson)
SKRIV HER
 

Indsatsområde om vidensdeling:

 
Upload til Materialebanken
Send mail
 

Nyheder/vidensdeling i Materialebanken siden sidste nyhedsbrev

 
Upload til Materialebanken
 

Problemer?

Hvis du som medlem har problemer med gymmus.dk, nyhedsmail e.l., er du altid velkommen til at kontakte ordstyrer@gymmus.dk - eller skrive til os via gymmus.dk > Kontakt
 

Hjælp til selv-hjælp - fx logon

gymmus.dk > Hjælp
 

Kalender

Gå til Kalender
 
 

Overblikket

 
Gymmus.dk
 
Gymmus på Youtube
 
Facebook officiel side
 
Facebook medlemsgruppe
 
Facebook PRIMUS gruppe