Du modtager dette nyhedsbrev, fordi du er medlem af Gymnasieskolernes Musiklærerforening.
Se dette nyhedsbrev i en browser

Kære medlemmer!

Det er blevet tid til nyhedsbrev fra Gymnasieskolernes Musiklærerforening med stort og småt.
Du finder referat fra seneste bestyrelsesmøde, der blev afholdt i marts HER
Bestyrelsens referater mm. kan du også (gen)finde på www.gymmus.dk > Bestyrelsen > Referater.
D. 22. april afholdt fagkonsulenten en stort anlagt konference om skriftlig musik i Odense - se nedenfor.
Aktiviteten på www.gymmus.dk vokser til stadighed, og det er dejligt, at medlemmerne bruger siden! Vi er meget interesserede i, at siden opfylder ønsker hos vores medlemmer, så I er altid mere end velkomne til at komme med ønsker til forbedringer - skriv til ordstyrer@gymmus.dk eller benyt kontaktformularen på siden.
Aktiviteten på facebook-gruppen vokser også støt! Der er nu 276 medlemmer af gruppen, og det er ikke mindst en kilde til indmeldelse af nye medlemmer, der finder os ad den vej. Hvis du vil være med i gruppen finder du os HER.
Materialebanken vokser også stille og roligt. Materialebanken er foreningens Dropbox til vidensdeling og skal ikke forveksles med den ministerielle Materialeplatform med eksamensopgaver fra de seneste år. Vores forenings Materialebank indeholder mange spændende ting - tag en rundtur HER. Vi kunne ønske os, at der bliver fyldt op i banken med nye ting - fx eksamensspørgsmål og studierejseprogrammer til inspiration. Du kan benytte upload-siden HER - blot skal du huske at zippe sammenhørende materiale inden upload. På forhånd tak! Se i øvrigt længere nede, hvor mange nye spændende materialer, der er blevet vidensdelt i Materialebanken de sidste to måneder.
Vi har udarbejdet en oversigt over foreningens fora - den bliver trykt i næste udgave af Musikbladet, men du kan smuglæse i den HER.

Tilbage er der at ønske god fornøjelse med resten af skoleåret!

Konference om skriftlig eksamen i musik i Odense d. 22. april

Onsdag d. 22. april var der "faglig fætter-kusine-fest" på Mulernes Legatskole i Odense om de skriftlige discipliner i musik. Hurtigt efter tilmelding til konferencen blev åbnet stod det klart, at mange ville prioritere at komme, og at konferencen ramte lige ned i en vigtig faglig substans. Der var godt 160 tilmeldte, og dagen bød på et bredt sammensat program om skriftlig musik i bred forstand. 

Alt materiale fra konferencen er at finde i Materialebanken (se link længere nede i under nyheder fra Materialebanken). Konferencens deltagere har fået mail i forlængelse af konferencen, men vi forsøger med denne nyhedsmail at få materialet ud i en langt bredere kreds. En slags "læsevejledning" kunne være at læse programmet for konferencen og derigennem læse sig igennem de tilhørende filer til hvert programpunkt. Vi håber navngivning og stistruktur er forståelig for jer, som ikke deltog i konferencen!

Fagkonsulent Nicolas Marinos sendte i forlængelse af konferencen nedenstående mail rundt til deltagerne:

Tusind tak for din deltagelse og dit bidrag på konferencen. Og tusind tak for de mange positive tilkendegivelser efterfølgende. Selve evalueringen af konferencen (besvaret af 111 deltagere) viste, at 99 % af deltagerne have udbytte af konferencen og at 83 % havde et "højt udbytte" eller "meget højt udbytte" (ligger også i materialebanken HER). Det er vi glade for.
Vi har også forsøgt at sammensætte et program, der tog højde for de ønsker, der har været i det faglige miljø. Så når der har været så stor tilfredshed med konferencen, skyldes det i høj grad, at vi i det faglige miljø har fået en masse idéer og input til programmets udformning. Tak for det!
Alt materiale fra konferencen (oplæg, resultater fra de to gruppeøvelser, evaluering o.a.) finder du på via http://www.gymmus.dk, hvor du logger ind og følger stien: Undervisning > Materialebanken > Kurser, møder og konferencer > Konference skr. eks. april 2015. Direkte link: http://kortlink.dk/gawx. Evt. problemer med login til gymmus.dk kan rettes til ordstyrer@gymmus.dk.
Nu ligger der så et arbejde for mig, som fagkonsulent, og opgavekommissionen i at efterbehandle alle tilbagemeldingerne fra konferencen, så der kan lægges nogle spor for den skriftlige disciplins videre udvikling. Dels hvad angår evalueringskriteriernes tydeliggørelse, dels ift. rettestrategier.
Jeg vil også her benytte lejligheden til endnu en gang at takke oplægsholderne Merete Wendler, Niels Bundgaard (Aurehøj Gymnasium), Hanne Christensen (Virum Gymnasium) og Frits Ziegler (Ørestad Gymnasium) for jeres deltagelse samt flotte og praksisnære oplæg, opgavekommissionen for deres sparring, bidrag forud for og under konferencen, formand for Musiklærerforeningen Peter Drenck for hjælp med lokalefaciliteter, Musiklærerforeningens bestyrelse samt censorformand Dolly Kjeldsen (Kalundborg Gymnasium og HF) for sparring ifm. programlægning, Søren Hein Christiansen (Frederiksberg Gymnasium) for kyndig korinstruktion og ordstyrer sammen med Lone Sand (Næstved Gymnasium og HF).
Der skal lyde en særlig tak til Rikke Juel Enemærke (Sct. Knuds Gymnasium) for en kæmpe hjælp med den praktiske tilrettelæggelse (tilmelding, kommunikation, it, navneskilte osv.), afvikling af konferencen såvel som hendes rolle som en kompetent og effektiv medspiller i planlægningsfasen. Uden den indsats var det ikke gået så godt, som det gjorde!

Tak for nu!
Og på gensyn!

Med venlig hilsen
Nicolas Marinos
Fagkonsulent for musik, dramatik og dans

Hjælpemidler til Delprøve 2: Nærmeste genvej til næste akkord

Under konferencen om skriftlig eksamen i musik var vi nogle stykker, der var eller blev gjort opmærksomme på den funktion i nodeskrivningsprogrammet Primus, der kan udtyde akkorder: Ved at højreklikke på en becifring kan man vælge funktionen 'frembring akkordtoner'. Således kan eleverne hurtigt og nemt få udtydningen af akkorder serveret, og især svage elever kan spare meget tid på at finde de rigtige akkordtoner. En vigtig detalje er, at fagkonsulenten, som vi forelagde 'genvejen' til konferencen, ikke forbyder brugen af funktionen til eksamen i Musik 2. Så det lille trick er hermed givet videre til dem, der hidtil har undervist i den tro, at eleverne ikke må anvende den slags hjælpemidler til arrangementseksamen. Det må de godt.


Venlig hilsen Janne Olrik, Svendborg Gymnasium

Nyheder/vidensdeling i Materialebanken siden sidste nyhedsbrev

  • Arbejdsark til Groovy! om instrumentkendskab - HER - tak til Nille Elm
  • Prøve i musikteori på c-niveau - HER - tak til Anne Mette Elk
  • Musikkundskabsprøve c-niveau - HER - tak til Louise Meinert Ibsen
  • Rolleark: Fresh - HER - og What is Love - HER - tak til Lasse Grubbe
  • Somebody that I used to know - HER (tak til Anne-Grethe Severinsen) & HER (tak til Asger Tarpgaard) & HER (tak til Anne Mette Elk)
  • Program til studierejse i Istanbul med historie og musik - HER (tak til Anne og Birte)
  • Lydfiler til eksamensopgaver maj 2014 (vi arbejder på at gøre samlingen komplet!) - HER
  • Materialet fra den skriftlige konference i musik i Odense d. 22. april - HER
  • Den tonale kadence - HER - og 3- og 4-klange oversigt - HER (tak til Kristian Larsen)
Har du ikke materiale, du vil dele med os?


Hvis du som medlem har problemer med hjemmeside, Musikbladet e.l., er du altid velkommen til at kontakte ordstyrer@gymmus.dk - eller skrive til os via gymmus.dk > Kontakt 

Se også de forskellig hjælp-til-selvhjælp muligheder, der er beskrevet i det følgende:

Hjælp til at logge på gymmus.dk?
Find VIDEOVEJLEDNINGER til bl.a hvordan du finder Musikbladet online på gymmus.dk > Hjælp
Oversigt over musikfagets platforme
Hjælp til at finde Musikbladet?
Gå til gymmus.dk > Musikbladet > Seneste blad 

HUSK Materialebanken

Du finder Materialebanken ved at gå til gymmus.dk > Undervisning > Materialebanken
Gå til gymmus.dk's forside
Videovejledning til upload til Materialebanken:
Kalender på gymmus.dk