Du modtager denne nyhedsmail, fordi du er medlem af Gymnasieskolernes Musiklærerforening Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
         
     

Kære medlemmer

En formand takker af
Stort tak til alle ved generalforsamlingen, den 13/11 2015, hvor jeg stoppede som formand for Gymnasieskolernes Musiklærerforening. Samtidig en stor tak til alle jeg har samarbejdet med gennem alle årene, bestyrelse, regionsrepræsentanter, redaktører og eksterne samarbejdspartnere, det være sig ved kursusaktiviteterne, og især ved samarbejdet om Musikmanifest.dk med Dansk Musikpædagogisk Forening, ved Ole Helby samt Folkeskolernes Musiklærerforening ved Gertrud Garcia Arozarena. Og ikke mindst stor tak til alle foreningens medlemmer, der altid har været fantastiske at være sammen med. Jeg ser frem til fremover at kunne mødes med Jer på et andet, og mere uforpligtende plan. På foreningens vegne har jeg som tak for indsatsen fået en flot billet til mig og fruen til Operaen, med tilhørende god middag, hvilket vi virkelig ser frem til.
 
/Peter Drenck, ex-formand for Gymnasieskolernes Musiklærerforening
 
 
Generalforsamling
Fredag d. 13. november afholdt Gymnasieskolernes Musiklærerforening det årlige generalforsamlingskursus med efterfølgende generalforsamling og festmiddag på Odense Katedralskole.
Deltagerantallet var i år oppe på hele 52 fordelt på deltagere fra hele landet. Det flotte fremmøde på en helt almindelig november-fredag glæder bestyrelsen meget efter flere år med vigende deltagerantal til generalforsamlingskurserne. Tilsvarende fremmøde har i mange år kun kunnet mønstres, når generalforsamlingen har været afholdt i forbindelse med Ry-kurserne.
 
Generalforsamlingskursus
Emnerne på årets generalforsamlingskursus var innovation og omlagt skriftlighed - og har ganske givet været medvirkende til at trække så mange til Odense. 
Kim Bisgaard fra Innovation Lab gav deltagerne en overflyvning indenfor innovative tendenser i tiden - et felt hvor brugen af musik i det sidste årti har været godt med fremme. 
Fagkonsulent Nicolas Marinos gennemgik i sit oplæg resultatet af arbejdet med bedømmelseskriterier til M1 prøven. Forslaget er udarbejdet i samarbejde med opgavekommisionen og blev taget vel imod i en konstruktiv dialog mellem kursets deltagere. Endvidere blev forslaget til bedømmelseskriterier sat ind i en sammenhæng med omlagt skriftligt arbejde - til stor inspiration for kursusdeltagerne.
 
Præsentationer fra fremlæggelserne på kurset kan findes i Materialebanken > Kurser, møder og konferencer > Generalforsamlingskursus Odense 2015
 
Generalforsamling
På generalforsamlingen takkede formand Peter Drenck af efter 14 års bestyrelsesvirke heraf 12 som formand. Den afgående formand blev behørigt hyldet med klapsalver, så det var tæt på, at han måtte give ekstranummer... Foreningens nye formand findes på det konstituerende bestyrelsesmøde - indtil da er næstformand Søren Hein Christiansen fungerende formand.
Musikbladets to redaktører har af forskellige private grunde også valgt at takke af nu, og da der ikke umiddelbart på Generalforsamlingen meldte sig nye redaktører, har den nye bestyrelse fået i opdrag af Generalforsamlingen at redefinere Musikbladets fremtid og dermed redaktøropgaven. Generalforsamlingens input til dette arbejde er værdsat.
Foreningens hidtidige vedtægter med 24 års gyldighed bag sig var af bestyrelsen foreslået opdateret. Efter gennemgang og diskussion af forslaget til vedtægtsændringer blev disse vedtaget og er nu at finde på gymmus.dk > Bestyrelsen > Vedtægter.
 
Det samlede referat fra Generalforsamlingen (gen)finder du via gymmus.dk > Bestyrelsen > Referater.
 
 
 
paradisejazz.dk
 
Skal du på ekskursion til København med din klasse - eller underviser du i området, kan du med fordel tjekke paradisejazz.dk ud.

Paradise Jazz er et jazzspillested med hjemsted i Huset KBH (det gamle Huset Magstræde). Klubben drives af frivillige. Tre aftener om ugen i månederne februar-april samt september-december er der koncerter af høj klasse. Paradise Jazz er blevet et populært mål for mange gymnasielærere, der er på ekskursion i København med elever, og de tilbyder en mulighed for en god kulturoplevelse, hvor klassen kan være samlet til en meget overkommelig pris.

Interesserede kan henvende sig til spillestedsleder Tove Enevoldsen og få et godt samlet tilbud for hele klassen. Kontaktoplysninger: www.paradisejazz.dk/about-us

 
Undervisningsforløb fra DKDM om kinesisk musik

Det Kongelige Danske Musikkonservatorium tilbyder alle musikklasser på A og B niveau et forløb om kinesisk musik med tilhørende undervisningsmaterialeForløbet består af en teoretisk del som er undervisningsmaterialet og en praktisk del som enten er et besøg på det Kongelige Danske Musikkonservatorium eller et besøg på gymnasiet ved 1-2 musikere.

Det overordnede faglige mål med forløbet er at introducere eleverne til kinesisk musik, dens instrumenter, sound, harmonik og musikkulturelle kendetegn. Mødet med en fremmed musikkultur giver eleverne interkulturel forståelse og en skærpet evne til at udtrykkesig om både vestlig og ikke-vestlig musik i forhold til instrumentation (instrumentfamilier), sound, rytmik og harmonik (pentatonik).

På side 3 i ovennævnte link er en lærerintro. Det koster kun 500 kr. pr klasse samt transport og evt. forplejning de besøgende musikere.

Dernæst kan vi tilbyde et forløb målrettet elever på A niveau om ”Musikteoretiske systemer i kinesisk musik - et historisk perspektiv, Form og melodisk bearbejdelse i traditionel kinesisk musik”. I Materialebanken > Genrer og forløb > Ikke-vestlig musik er en beskrivelse af undervisningsmaterialet og en lærerintroduktion. Forløbet varer typisk 8 moduler over ca. 2 måneder, men kan tilpasses, som der står i lærerintroduktionen.

Dette forløb koster 5000 kr. samt transport. Materialet er ikke til videre distribuering.

Sidst og ikke mindst kan vi efter et pilotprojekt på Sankt Annæ Gymnasium tilbyde et firedages workkshop-forløb - fx i eksamensperioden. Formålet med forløbet er at opnå kendskab til kinesisk musik, instrumenter og kultur. Forløbet involverer følgende undervisere; Tuan Tanhao, som er færdiguddannet i solistklassen komposition på det Kongelige Danske Musikkonservatorium, og Ulla Lüders, som har boet og arbejdet i Kina i 12 år og nu er ansat som international koordinator på Music Confusius Institute (MCI). Derudover vil der være 5 kinesisk instrumentundervisere tilknyttet alle temadagene.

Dette forløb koster 7000 kr. som et introtilbud.

Sankt Annæ Gymnasium har kørt dette forløb fra den 1- 4 juni (se beskrivelsen i mappen Ikke-vestlig musik) - yderligere info på vores facebookside (scrol ned til den 4. juni).

Interesserede kan henvende sig til projektkoordinator Ulla Lüders og høre nærmere på Ulla.Payreen@dkdm.dk.

 

Siden sidst i Materialebanken

Har du ikke materiale, du vil dele med os? 
Så er det let at uploade HER.
 
 

Problemer?

Hvis du som medlem har problemer med hjemmeside, Musikbladet e.l., er du altid velkommen til at kontakte ordstyrer@gymmus.dk - eller skrive til os via gymmus.dk > Kontakt
 

Hjælp til selv-hjælp

gymmus.dk logon?

VIDEOVEJLEDNINGER > Hjælp
 

Hvor finder jeg ... ?

 
 

Kalender

Gå til Kalender
 

Materialebanken

Gå til gymmus.dk's forside
 

Upload i Materialebanken