Du modtager denne nyhedsmail, fordi du er medlem af Gymnasieskolernes Musiklærerforening Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
         
     

Kære medlemmer

 
Julen står for døren, og vi håber, at alle er kommet godt igennem efterårets musicals, julekoncerter og SRP-vejledninger. Vi ønsker med årets sidste Nyhedsmail en rigtig glædelig jul og et godt nytår
/Bestyrelsen
 

Bestyrelsens konstituering

Bestyrelsen har holdt et konstituerende møde mandag d. 14. december. Det var ikke muligt at være fuldtallige, og den samlede fordeling af opgaver er derfor udsat til førstkommende møde i 2016. Men selve konstitueringen jf. foreningens vedtægter er aftalt:
  • Søren Hein Christiansen - formand
  • Thomas Nilsson - næstformand
  • Jesper Fjord - kasserer
  • Rikke Schou Hammerum - sekretær
Referat af bestyrelsesmøde
Referatet af det konstituerende møde kan du (gen)finde på gymmus.dk > Bestyrelsen > Referater
 
 

Ny formand

Kære musikkolleger
 
Jeg hedder Søren Hein Christiansen og er nyvalgt formand for foreningen. Jeg er til daglig ansat på Frederiksberg Gymnasium, hvor jeg her været siden 2002 og underviser i musik og matematik. Jeg har været med i bestyrelsen siden 2010 og har været næstformand i samme periode.
 
Jeg vil starte med at takke Peter Drenck for det store arbejde, han har lagt i foreningen igennem flere årtier. Peter blev fejret på behørig vis under generalforsamlingsmiddagen, men jeg synes også, at alle andre skal vide, at Peter har lagt uhyggeligt mange timers arbejde i bestyrelsen - ikke mindst som initiativtager til Musikmanisfestet og som formand for Pædagogisk Samarbejdsudvalg. Tak til Peter og velkommen i bestyrelsen til Rikke Schou Hammerum, Greve Gymnasium, Anne Verdelin, Vesthimmerlands Gymnasium og Petur Birgir Petersen, Gefion Gymnasium. Vi glæder os til at samarbejde med jer.
 
2016 bliver et år, der vil være præget af, at foreningen bliver 75 år. I den forbindelse planlægger vi et jubilæumskursus den 26.-28. oktober, der afsluttes med et brag af en fest fredag den 28. oktober, hvor det er vores intentionen at få jer alle til at dukke op. Kursets indhold har fokus på den skriftlige disciplin, og vi har forsøgt at skrue et program sammen, som kan tilfredsstille selv den mest kritiske musiklærers ønske om at få noget brugbart med hjem fra et kursus. Vi har bl.a. lokket Tobias Trier, Chris Minh Doky og Phillip Faber til at komme og instruere egne arrangementer, der alle har det benspænd, at første del af arrangementet skal kunne give et 12-tal til eksamen efter gældende regler i hhv. pop/rock-, jazz- og vokalarrangement. I kan læse mere om programmet og tilmelde jer kurset på www.gymmus.dk > Kurser > Jubilæumskursus.
 
Vi arbejder også på at få opdateret vores forenings historie, så skulle I ligge inde med gode faktuelle oplysninger eller gamle anekdoter, der nu tåler dagens lys, så må I gerne sende dem til os. I den forbindelse vil jeg gerne komme med en opfordring til jer alle - vi mangler en redaktør! Bestyrelsen er enige om, at jobbeskrivelsen bestemmes i samarbejde med den/de personer, der har overskud til at påtage sig jobbet. Vi ønsker blot, at der er nogle, der kunne sætte fokus på nogle emner og fremskaffe nogle artikler i ny og næ. Skriv til os, hvis I har lyst til at give en hånd med - vi er meget moderne i bestyrelsen, så vi bruger naturligvis også Whistleblowers, hvis der nogle, der kender nogle ;-)
 
Til den lidt mere alvorlige del kan jeg fortælle, at man i løbet af foråret vil arbejde videre med en reform af ungdomsuddannelserne. Noget tyder på, at man får AA studieretninger på STX, og den tidligere regerings oplæg med 4 hovedindgange - en naturvidenskabelig, en samfundsvidenskabelig, en sproglig og en kreativ er heller ikke utænkelig. Dette vil i givet fald kunne styrke musik A. Mht. HF har man snakket om fagtrængsel, og det obligatoriske kreative fag er blevet vendt. Hvis det samtidig bliver således, at HF i højere grad skal tiltrække de studerende, der gerne vil læse korte- og mellemlange videregående uddannelser, vil det være stærkt kritisabelt at fjerne det kreative fag fra fagrækken på HF. Det er netop i jobs som pædagog og lærer, man har brug for musik! Jeg vil derfor opfordre jer til at nævne vigtigheden af musik som fag, indtil stormen har lagt sig. I forsøget på at dæmme op for de ”kreative” ideer blandt politikerne, har vi i bestyrelsen søsat et koncept, der kan sætte lidt fokus på vigtigheden af musik. Vi vil få kendte personer, der har haft musik A, til at fortælle om deres gymnasietid og om, hvad musik har betydet for dem. Dette er også en fin optakt til vores jubilæum. De første artikler dukker op omkring 1.februar. Har du haft en elev på musik A, der er offentligt kendt - gerne som andet end musiker, så hjælp os - skriv til Anne-Mette Christiansen annemetteappel@gmail.com, så I kan aftale nærmere og måske lokke vedkommende til at skrive en lille artikel.
 
Med ønsket om en rigtig god jul og et godt nytår
Kærlig hilsen Søren Hein Christiansen
 
P.S. Husk at sætte kryds i kalenderen den 28.10 2016!
 

Jubilæumskursus

Tobias Trier
Nu forener vi det udøvende kunstneriske med fagets skriftlige, teoretiske discipliner og opfører det i praksis ved en koncert sammen med ingen mindre end sanger og sangskriver Tobias Trier, jazzbassist Chris Minh Doky, og dirigent Philip Faber (DR PigeKoret).

I forbindelse med Gymnasieskolernes Musiklærerforenings 75 års jubilæum i efteråret 2016 udbyder vi Jubilæumskursus med fagets skriftlige disciplin som omdrejningspunkt. Der er muligt at deltage i et tre-dages kursus 26.-28. oktober eller et-dags-kursus d. 28. oktober i forbindelse med selve jubilæumskoncerten og -fest.

Tilmeldingsfrist d. 5. juni 2016

Ydeligere info: http://wp.me/p3dvmA-13n

Phillip Faber
Chris Minh Doky

Rytmisk vokalarrangement - inspirationskursus for gymnasielærere

– og et kig ind i arrangørens værksted.
 
Ved dette kursus vil du få en række værktøjer til udarbejdelse af rytmiske vokal-arrangementer i forskellige sværhedsgrader og kompleksitet. En vigtig del af kurset fokuserer på at udvikle den enkelte deltagers egne evner som arrangør, men der vil også blive arbejdet med arrangements-typer, som kan håndteres af gymnasieeleverne.
 
Kurset har Jens Johansen fra Aarhus Universitet, Afd. for Musikvidenskab som instruktør og er tilrettelagt som en blanding af teori, analyse og praktiske øvelser.
 
 
 

Vokalarrangement som skriftlig disciplin

Nu udbydes der igen to kurser i vokalarrangement som skriftlig disciplin. Kurserne henvender sig både til musiklærere, der allerede er i gang med vokalarrangement, såvel som musiklærere, der gerne vil stifte bekendtskab med vokalarrangement.
Kursusinstruktører er Merete Wendler og Niels Bundgaard, Aurehøj Gymnasium, der har skrevet lærebogen Satser på sange (Wilhelm Hansen, 2014), som danner udgangspunkt for kurset.
 
 

Siden sidst i Materialebanken

 
Og i juleafdelingen:
 
Har du ikke materiale, du vil dele med os? 
Så er det let at uploade HER.
 
 
Problemer?
 
Hvis du som medlem har problemer med hjemmeside, Musikbladet e.l., er du altid velkommen til at kontakte ordstyrer@gymmus.dk - eller skrive til os via gymmus.dk > Kontakt
 

Hjælp til selv-hjælp

gymmus.dk logon?

VIDEOVEJLEDNINGER > Hjælp
 

Overblikket

 

Kalender

Gå til Kalender

Materialebanken

Gå til gymmus.dk's forside
 

Upload i Materialebanken