Du modtager denne nyhedsmail, fordi du er medlem af Gymnasieskolernes Musiklærerforening Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
         
     

Kære medlemmer

Først og fremmest håber jeg, at I har haft en rigtig god sommerferie! I bestyrelsen har vi nydt ferien og er nu klar til at kaste os over 2 store begivenheder, nemlig debatten omkring de nye læreplaner samt vores store Jubilæumskursus og -fest.
 
I bestyrelsen nåede vi dårligt at sunde os over gymnasieforliget, før nye problemer opstod. I forliget omkring HF og det praktiske/musiske fag havde man ikke tænkt over, at idræt ikke er et eksamensfag på HF, mens de øvrige fag er! I samarbejde med de øvrige faglige foreninger er det lykkedes for os, hen over sommerferien, at få ændret på dette åbenlyse problem. Ministeren selv har meddelt, at de agter at gøre idræt til et eksamensfag på HF, så alle fag bliver sidestillede.
 
Så er der en vigtig ting, som I alle bør gøre jeres ledelse opmærksom på, hvis I er på en STX skole. Ministeriet fjerner nogle bindinger på studieretningsfagene, så det er muligt at samlæse studieretningshold. Et eksempel: Det er muligt at have 5 MU/MA elever i en MA/FY klasse og 8 MU/EN elever i EN/SA klasse og så samlæse de 13 MU elever på ét hold. Man kan altså lave to papegøjeklasser, uden at det koster mere end hvad én papegøjeklasse ville koste. Det er en oplagt chance til at få oprettet et MU hold på de skoler, som ikke har kunnet gøre det tidligere. Man bør derfor opfordre sin ledelse til både at udbyde en MU/MA og en MU/EN studieretning!
 
Arbejdet med de nye læreplaner går meget snart i gang, og selvom musikbestyrelsen ikke direkte sidder med i lærerplansgruppen, så vil vi gerne gøre vores indflydelse gældende. Vi holder et bestyrelsesmøde den 1/9, hvor vi vil diskutere emnet. Input til vores drøftelser skal især komme fra jer, og derfor har musikbestyrelsen oprettet en tråd på Facebook og en på Skolekom, hvor I alle opfordres til at skrive jeres ideer ind og diskutere for og imod. Det er ikke vores indtryk, at den nye reform kræver store ændringer i læreplanerne, men det er nu vi har chancen for at få ændret på de ting, som ikke fungerer optimalt ifht. indhold og eksaminer. 
 
I håbet om at I er kommet rigtig godt i gang og giver jeres indspark til læreplansjusteringerne via Facebook og Skolekom ønsker bestyrelsen jer et rigtig godt skoleår - om ikke før, så ses vi til Jubilæumsfesten i oktober ;-)    
 
Kærlig hilsen
Søren Hein Christiansen
Deltag i debatten!
 

Jubilæumskursus

Jubilæumskurset tegner til at blive en overvældende succes: 100 musiklærere deltager i 3-dages-kurset og 170 deltager i kursus og fest fredag aften.
 
Hvis du ikke allerede har fået en mail om, hvilke instrumenter du spiller, og hvilken disciplin du vil deltage i, skal du sende en mail til Thomas - følg linket nederst. Vi har været nødt til at skaffe lokaliteter rundt omkring i byen til nogle af 3-dages kursisterne. Det er selvfølgelig ærgerligt, at vi ikke kan være samlet ét sted alle 3 dage, men vi sørger for, at I kommer frem og tilbage, og sikrer, at I alle er samlet til middagene og aftenbegivenhederne.
 
Hele fredagen er vi alle 170 heldigvis samlet på Frederiksberg Gymnasium. 
 
Vi glæder os!
Send mail
 

Nyheder/vidensdeling i Materialebanken siden sidste nyhedsbrev

  • Merete Wendler og Niels Bundgaard har lavet et stort undervisningsmateriale til Lars Møllers ReWrite of Spring for Bigband - TAK for at I deler det med os!
Upload til Materialebanken
 

Problemer?

Hvis du som medlem har problemer med gymmus.dk, nyhedsmail e.l., er du altid velkommen til at kontakte ordstyrer@gymmus.dk - eller skrive til os via gymmus.dk > Kontakt
 

Hjælp til selv-hjælp - fx logon

gymmus.dk > Hjælp
 

Kalender

Gå til Kalender
 
 

Overblikket

 
Gymmus.dk
 
Gymmus på Youtube
 
Facebook officiel side
 
Facebook medlemsgruppe
 
Facebook PRIMUS gruppe