Du modtager denne nyhedsmail, fordi du er medlem af Gymnasieskolernes Musiklærerforening Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
         
     

Kære medlemmer

Så er læreplanerne sendt i høring og de kan læses her:
 
Bemærk at høringsfristen er den 27. marts, og høringssvar skal sendes til GTK@stukuvm.dk.
 
Bestyrelsen har holdt møde, og der er spændende ting at berette. Redaktionen omkring Musikbladet er klar med deres første elektroniske udgivelse. Redaktionen beretter, at de har mange emner og meget stof allerede, så flere udgivelser vil følge. Vi glæder os alle over, at der igen produceres faglige artikler i foreningen og takker redaktionen, fordi de har mod på dette arbejde.
 
Der er mange kurser på vej, og mange af jer er sikkert allerede tilmeldt FIP-kurserne d. 24.3 og 28.3. Foreningen vil i samarbejde med Uffe Englund planlægge en c-niveau konference i slutningen af august, hvor der bliver afsat en hel dag til at få arbejdet med de nye tiltag på musik C. På vores generalforsamlingskursus i efteråret vil vi så sætte fokus på tiltagene på musik A og naturligvis krydre det med noget praktisk og en fest!
Med hjælp fra Anne-Mette Christiansen vil foreningen også udbyde nogle IT-kurser i relevante musikprogrammer (Reaper, Musescore m.v). Disse kurser forventes afviklet i efteråret 2017. Derudover vil foreningen arbejde frem mod et flerdagskursus i efteråret 2018, samt et eller flere rejsekurser i 2019. Der er fokus på Spanien (Flamenco) og USA (New Orleans). I skal få nærmere besked, når planlægningen af kurserne er på plads.
 
Bestyrelsen vil gerne have, at der sker lidt mere i regionerne, og er begyndt at revidere regionsstrukturen og udfærdige et kommissorium for regionerne. Bestyrelsen håber, at vi med de nye tiltag kan starte en tradition op med, at man mødes i sin region én gang om året for at netværke og videndele. Petur Birgir Petersen kontakter de nuværende regionsrepræsentanter med henblik på en høringsfrist for forslaget. I kan kontakte jeres regionsrepræsentant frem til 1. april, hvis I har bemærkninger, som I gerne ser med i jeres regions høringssvar.
 
Sidst men ikke mindst er foreningen gået i gang med at planlægge en kampagne for musikfaget i begyndelsen af det nye skoleår. Det er skal være en optakt til elevernes valg af studieretning, og kampagnen skal henvende sig til eleverne, i håbet om at de vælger musik som studieretning.
 
Kærlig hilsen Søren
Referat af bestyrelsesmøde d. 24. februar
Forslag til ny regionsstruktur
 

Undersøgelse om planlægning af musik i det nye grundforløb

Kære musikkolleger.

Jeg vil gerne undersøge hvordan musikfaget er repræsenteret i grundforløbet på jeres gymnasie. Ideen med undersøgelsen er, at vi kan få et fælles overblik over musikfagets placering i det nye grundforløb, og evt. bruge dette som argument for at musik skal medtages i grundforløbet. Motivet bag er, at man kan blive mødt af udsagnet:”Det gør man også på de andre gymnasier”, et argument som klinger hult uden reelle tal bag.

Jeg vil derfor opfordre alle til at svare på følgende:
  • Hvilken skole underviser du på?
  • Hvor mange klokketimer er der afsat til musik i grundforløbet?
  • Hvad er proceduren bag udbuddet af undervisningen? (Er det alle elever der modtager undervisningen eller kun valghold eller noget helt tredje)
På forhånd tak

Hilsen Anders Kaspersen
Spørgeskema om musik i Grundforløbet
 

Problemer?

Hvis du som medlem har problemer med gymmus.dk, nyhedsmail e.l., er du altid velkommen til at kontakte ordstyrer@gymmus.dk - eller skrive til os via gymmus.dk > Kontakt
 

Hjælp til selv-hjælp - fx logon

gymmus.dk > Hjælp
 

Kalender

Gå til Kalender
 
 

Overblikket

 
Gymmus.dk
 
Gymmus på Youtube
 
Facebook officiel side
 
Facebook medlemsgruppe
 
Facebook PRIMUS gruppe