Du modtager denne nyhedsmail, fordi du er medlem af Gymnasieskolernes Musiklærerforening Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
         
     

FRA REDAKTIONEN

Kære alle

Endnu et nyhedsbrev med temaet “Musik mellem ørerne”. Vi bringer hele fem artikler om emnet, som eventuelt kan bruges i forbindelse med tværfaglige undervisningsforløb eller bare kan læses som almindelig nørderi og forundring over musikkens mangfoldighed. Når vi efter sommerferien vender tilbage, bliver det med temaet “Kontakt til det lokale musikliv”, og vi ønsker os som sædvanlig bidrag fra jer derude:-)

Inden hjernen helt overtager i dette nummer, kommer en spændende artikel fra det virkelige liv om en rigtig god idé på Ørestad Gymnasium. God eksamensperiode til jer alle.

Petur Birgir Petersen, Dea Diemar og Ida Klitgaard Lassen (redaktoer@gymmus.dk)

 

KOLLEGIAL INSPIRATION

“Musik i fællesfagene” hedder pilotprojektet på Ørestad Gymnasium, som giver kolleger mulighed for at booke en musiklærer til at give en ny, kreativ vinkel på deres undervisning. Læs Elisabeth Schrolls meget spændende og velbeskrevne projekt med masser af eksempler, der er lige til at plukke og bruge. 
 

TEMA: MUSIK MELLEM ØRERNE

Hvis nu Mozart-effekten blot er en myte, vil man så stadigvæk kunne skrive et studieretningsprojekt om emnet? Petur Birgir Petersen fra Gefion Gymnasium undersøgte sagen ved konkret at stille en SRP-opgave om Mozart-effekten. 
 
Er du ikke spændt på at læse om, hvad der har fået 20.083 elever over hele landet til at lytte til 26 lydspor? Ved du, hvilken musik voksne bedst kan lide? Eller hvad musik betyder for arbejdshukommelse og læring? Trine Madsbøl fra Vesthimmerlands Gymnasium og HF har sammenfattet resultater fra et masseeksperiment om musikkens indvirkning i hjernen, som Peter Vuust fra Center for Music in the Brain på Århus Universitet har stået i spidsen for. 
Musikpsykologi er studiet af musikkens virkninger på fire overordnede niveauer i menneskets liv: det fysiske, det psykiske, det eksistentielle og det sociale. Læs professor Ole Bondes nyskrevne introduktion med links til emnet.
Musiklytning aktiverer mange områder af hjernen og fremkalder forventning og belønning - lystfølelse og tilfredsstillelse - ligesom mad, slik, sex og narkotika. Musik- og hjerneforsker Erik Christensen har skrevet en detaljeret artikel om musikkens påvirkning af hjernen.
Hylende sirener, bippende maskiner, rystende og raslende apparater. Turen med ambulancen til hospitalet fremkalder ubehag, frygt og nervøsitet hos mange patienter. Rikke Hadrup fra Sukkertoppen har samenfattet flere artikler om forskning og forsøg med musik i ambulancer til at mindske patienters stresniveau.
 

Problemer?

Hvis du som medlem har problemer med gymmus.dk, nyhedsmail e.l., er du altid velkommen til at kontakte ordstyrer@gymmus.dk - eller skrive til os via gymmus.dk > Kontakt
 

Følg også GM på vores andre medier:

Gymmus.dk
Gymmus på Youtube
Facebook officiel side
Facebook medlemsgruppe
Facebook PRIMUS gruppe