Du modtager denne nyhedsmail, fordi du er medlem af Gymnasieskolernes Musiklærerforening Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
         
     

Kære medlemmer

Vi håber, I er kommet godt i gang med det nye skoleår! Vi ved, at I pt. har travlt med at rekrutere nye elever til musikstudieretningerne, men vi ved heldigvis også, at mange af jer skal på FIP/generalforsamlingskursus lige om lidt 😉 Skulle du ikke være én af de 120, som deltager i kurset, og ærgrer du dig over, at du ikke fik tilmeldt dig, så skynd dig at skrive til Jesper Fjord (jf@hogym.dk), hvis du vil på FiP- og generalforsamlingskursus med Philip Faber eller kun på generalforsamlingskursus, da vi har fået et par afbud. Foreningen vil så betale det hele. Vil du kun på FiP-kurset skal du lave en sen tilmelding direkte hos GL på http://www.gl.org/GLE/Sider/FIP-kurser-tilmelding.aspx”. Vi har også enkelte ledige pladser tilbage på Brandbjergkurset i uge 9 2019, men skynd dig at tilmelde dig på gymmus.dk, for vi forventer at have fuldt hus den 28.9.2018 
 
Denne nyhedsmail indeholder et program for kurset den 27.9-28.9, formandens beretning samt en endelig dagsorden til generalforsamlingen i foreningen den 28.9. og nyt fra Materialebanken. God læselyst!
 

FIP/Generalforsamlingskurset i Odense

Torsdag 27/9: 
Kursus om faglig udvikling i praksis (FIP) i musik: 
 
Kurset fokuserer på erfaringer med musik C i det første reformår og på evalueringskriterierne for den nye skriftlige prøve i musikalsk analyse på musik A. Som baggrund for arbejdet med bedømmelse af M1-besvarelser efter frokost bedes kursusdeltagerne sætte sig ind i de udsendte udkast til evalueringskriterier for M1. Elevbesvarelserne udleveres på kursusdagen. 
 
Program:
09:30-10:00   Ankomst og morgenkaffe 
10:00-10:45   Velkomst og oplæg – Status for musik C efter første reformår v/ Uffe                      Englund 
10:45-11:00   Pause
11:00-12:00   To bud på tilrettelæggelse af undervisning og prøve i musik C, stx og hf                            v/Susanne Christiansen, Odder Gymnasium og Jesper Fjord, Holstebro                      Gymnasium & hf 
12:00-13:00   Frokost 
13:00-14:00   Præsentation af 1. vejledende opgavesæt og udkast til evalueringskriterier                       for skriftlig prøve i musikalsk analyse på musik A, v/Thomas Hammer,                       formand for arbejdsgruppen til udarbejdelse af vejledende opgavesæt i                       musik A 
14:00-14:45  Arbejde med bedømmelse af besvarelser af 1. vejledende opgavesæt, M1 
14:45-15:00  Pause 
15:00-16:00  Opsamling på bedømmelse og diskussion af evalueringskriterierne
16.30 – 17.30:

Indkvartering på enten:
Hotel Plaza, Østre Stationsvej 24, 5000 Odense
Hotel Ansgar, Østre Stationsvej 32, 5000 Odense
Hotel Windsor, Vindegade 45, 5000 Odense (se vedlagte liste)

17.30 – 19.00 Fælles aftensmad i kantinen på Odense Katedralskole, Jernbanegade 34,                      5000 Odense C
19.00 – 21.00 Ordinær generalforsamling i Solsalen på Odense Katedralskole (Tilmelding                       ikke nødvendig)

21.00 – 23.00 Kollegial hygge i Solsalen på Odense Katedralskole
                     Overnatning inkl. morgenmad på hotel
 
Fredag 28/9:
Generalforsamlingskursus:
9.30 – 12.00 Korworkshop med Philip Faber - komponist og dirigent for DR-Pigekoret på                    Odense Katedralskole, Solsalen 
12.15 – 13.00 Frokost i kantinen på Odense Katedralskole
 
(13.00 – 16.00 Bestyrelsesmøde for den nye bestyrelse)
 

Formandens beretning 2018

Det forgange år i musiklærerforeningen har været præget af efteruddannelse og implementering af reformen. Umiddelbart har reformen betydet meget ekstra arbejde for os alle, men det har også givet noget afkast. Der er sket en markant fremgang i antallet af elever, der vælger en studieretning med musik! Spørger man til grunden, kan man sikkert finde mange gode forklaringer, men en af dem er, at vi har været gode til at sælge faget i grundforløbet - Det skal vi huske at rose hinanden for! Vi skal dog også huske at dele de gode erfaringer med hinanden, så vi alle kan få glæde af de mange idéer. Hermed en opfordring til at uploade jeres materialer til materialebanken!
 
Grunden til, at jeg nævner efteruddannelse er, at det har fyldt overordentlig meget i bestyrelsesarbejdet i det forgange år. Hvor vi i 2015-2016 havde fokus på at promovere faget, er der nu mere fokus på foreningens anden kerneopgave -efteruddannelse. Traditionen tro prøvede vi at skrue et generalforsamlingskursus sammen, der ville lokke jer alle sammen til at mødes i festligt og fagligt lag. Vi måtte dog igen sande, at det er svært for os at lave et generalforsamlingskursus, som I kan finde overskud til at deltage i. Til gengæld kunne vi igen konstatere, at FIP-kurset kunne trække fulde huse. I samarbejde med vores fagkonsulent, Uffe Englund, har vi derfor besluttet at slå FIP-kurset og generalforsamlingskurset sammen i år, i håb om at der kan skabes et fagligt og socialt fællesskab for de mange musiklærere, som kommer til FIP-kurset. Det lader til at blive en stor succes, da 120 musiklærere er tilmeldt FIP-kurset den 27. september, hvoraf 80 deltagere overnatter til d. 28.9., hvor vi afvikler generalforsamlingskurset, der har Phillip Faber som hovednavn.
 
I løbet af efteråret 2017 blev der afholdt 2 reaperkurser på hhv. Rosborg Gymnasium og Roskilde Gymnasium, og i løbet af foråret har vi afviklet et sangskrivningskursus på Frederiksberg Gymnasium. Lasse Grøftehauge og Petur Petersen har desuden været ude i flere regioner og præsentere det gratis nodeskrivningsprogram, ”Musescore”, som foreningen har tilbudt som et gratis kursus til alle interesserede regioner. Det skal også nævnes, at vi i dette efterår tilbyder et kursus i korteknikker med Line Groth og en dag med ”Music Work Out!” En af de store arbejdsopgaver i bestyrelsen har været at få planlagt Brandbjergkurset i uge 9, 2019. Det bliver et 4-dages internatkursus, hvor vi har forsøgt at sammensætte et program, der rammer bredt. Formen ligner tidligere års internatkurser, men i år prøver vi at integrere det praktiske i det teoretiske. Er du blevet nysgerrig, så klik ind på gymmus.dk og tjek programmet - der er enkelte ledige pladser tilbage, og bemærk den exceptionelle lave pris! Vi kan desuden glæde alle tilmeldte med, at vi har deltagere nok til at gennemføre kurset.
 
Musiklærerforeningen har i 2018 fået bevilliget penge til hele 3 udviklingskurser. Det ene kursus skal forsøge at komme med bud på nye produktionsformer inden for musik. Forhåbentlig fører projektet både til, at vi kan arbejde mere professionelt med elevernes egenproduktioner af musik, men forhåbentlig udvikles der også nye værktøjer til at håndtere analyse af moderne musikproduktioner. Det andet udviklingsprojekt omhandler skriftlig analyse i faget og fører forhåbentlig til, at eleverne får nogle analyseredskaber, som de kan anvende ifbm. SRO/SRP-skrivning. Det sidste udviklingsprojekt er et tværfagligt samarbejde med matematiklærerforeningen. Projektet omhandler samarbejdsmuligheder imellem de to fag set i lyset af, at studieretningen musik A - matematik A er blevet mere udbredt rundt omkring. Forhåbentlig kommer der en inspirationsdag og nogle materialer ud af projektet, som man kan få glæde af, hvis man er så heldig at have en klasse, der har musik og matematik som studieretningsfag.
 
I foråret 2018 overtog musiklærerforeningen ejerskabet af hjemmesiden www.verdensmusikbanken.dk. Hvis man ikke allerede kender hjemmesiden, så er det en hjemmeside, hvor der ligger musik fra hele verden inklusiv noder, interviews og artikler. Hjemmesiden er lavet med henblik på at arbejde med ”ikke-vestlige” emner i den gymnasiale musikundervisning. Kig forbi den ved lejlighed!
 
Bestyrelsesarbejdet startede med et konstituerende møde i januar i Odense, hvor vi bød velkommen til Bjørn Bølling Nyholm fra Rønde Gymnasium. Her fik vi også fordelt arbejdsopgaverne, der efterhånden er blevet en del af. I april havde vi et 2-dages bestyrelsesmøde i København. Her traf vi beslutninger om at forny gymmus.dk (håber I har opdaget det!), at gøre generalforsamlingskurset/FIP gratis for medlemmer pga. foreningens sunde økonomi, at holde prisen for Brandbjergkurset nede og at stille forslag om at sænke kontingentet.
 
Hen over sommeren er der ikke sket det store, men bestyrelsen glæder sig over, at Lars Bach Hansen, Marselisborg Gymnasium, er hjemvendt fra orlov og igen er aktiv i bestyrelsen. Jeg skal dog nævne, at vi har en ledig plads i bestyrelsen, da Lasse Grøftehauge stopper efter 4 års tro tjeneste. Vi håber derfor, at der er en enkelt, der kan lokkes til at træde ind i bestyrelsen?
 
Til sidst skal der lyde en stor tak til bestyrelsen for det gode samarbejde. Alle har taget fra og bidraget, hvor de kunne. Det gør det nemmere at være formand for en forening, når alle er med til at løfte opgaverne. Jeg ved, at nogle af jer har haft rigtig travlt med kurser, tilmeldinger, fornyelse af hjemmesiden osv., og jeg håber, at der bliver lidt færre af den slags opgaver til næste år. Husk, at kigge forbi Odense Katedralskole til vores årlige generalforsamling (se info nedenfor) den 27.9. kl.19.00  
 
Med venlig hilsen
Søren Hein Christiansen
Formand for Gymnasieskolernes Musiklærerforening 
 

Dagsorden til generalforsamlingen 27.september 2018

Generalforsamling i Gymnasieskolernes Musiklærerforening den 27. september 2018 kl.19.00 (Sted: Odense Katedralskole, Jernbanegade 34, 5000 Odense)  
 
Dagsorden:
      1.     Valg af dirigent
      2.     Formandens beretning
      3.     Regnskab samt fastlæggelse af kontingent
      4.     Opstilling og valg af bestyrelsesmedlemmer*)
      5.     Valg af revisor og revisorsuppleant**)
      6.     Valg af redaktør
      7.     Indkomne forslag
      8.     Evt.  
 
*) Der skal vælges 4 bestyrelsesmedlemmer og 2 suppleanter til bestyrelsen. Følgende fra bestyrelsen er på valg: Søren Hein Christiansen (ønsker genvalg), Jesper Fjord (ønsker genvalg), Lars Bach Hansen(ønsker genvalg) og Lasse Grøftehauge (ønsker ikke genvalg).
 
**) Jørgen Dejgaard ønsker genvalg som revisor 
 

Nyheder/vidensdeling i Materialebanken siden sidste nyhedsbrev

 Der er kommet meget nyt i materialebanken over sommeren, så tjek disse ting ud:

 -        Mappen Dokumentarprogrammer etc. indeholder relevante musikdokumentarprogrammer, blandt andet fra DR. Hvis du ser et program, vi skal have liggende, så send Jesper Fjord et link på jf@hogym.dk

-        Mapperne Klassiske Korarrangementer og Rytmiske Korarrangementer vokser støt i takt med, at Jesper Fjords 10 mapper med korsatser bliver scannet ind – andre opfordres til at gøre det samme med deres fysiske arkiv. Derudover modtog vi i foråret alle Ejvind Dengsøe korarrangementer

-        I mappen Genrer og Forløb ligger flere 1g/1hf forløb fra den nye reform – alle, der har haft 1g/1hf i den nye reform opfordres til at indsende deres forløb.

Upload til Materialebanken
Send mail
 

Problemer?

Hvis du som medlem har problemer med gymmus.dk, nyhedsmail e.l., er du altid velkommen til at kontakte ordstyrer@gymmus.dk - eller skrive til os via gymmus.dk > Kontakt
 

Hjælp til selv-hjælp - fx logon

gymmus.dk > Hjælp
 

Kalender

Gå til Kalender
 
 

Overblikket

 
Gymmus.dk
 
Gymmus på Youtube
 
Facebook officiel side
 
Facebook medlemsgruppe
 
Facebook PRIMUS gruppe